Première, Can Can, A Parisian Seduction

Op 10 januari 2015 was het dan zover de korte dansfilm Can Can, A Parisian Seduction ging in de Winkel van Sinkel in Utrecht in Première.

Ondanks het slechte weer, storm en regen waren er veel genodigden gekomen om de film voor de eerste keer te komen bewonderen.

Helaas kon niet de gehele crew bij de Première aanwezig zijn. Styliste, Irene Klomp en eigenaar van Studio Anymo Jan Dirk Anymo waren verhinderd. Ook misten we twee danseressen Astrid van Stijn en Lana Panfilow, zij hadden ergens anders hun verplichtingen als uitvoerend danseressen! Maar gelukkig waren Machiel Amorison, Liesbeth Stoelinga, Pim Ipema, Jelle Van Vlierberghen, Kai Pretorius en Ingrid Chaudron wel aanwezig.

Als eerste werd er via een slideshow, met foto’s van Ingrid Chaudron, uitleg gegeven over hoe het idee van de film van begin tot eind in zijn werk was gegaan. Van vergaderingen, het zoeken van een locatie, het opbouwen van een film set, repeteren, maken van kostuums tot uiteindelijk de opname dag zelf. Een heel proces dat een minstens een jaar in beslag heeft genomen. En dat voor een paar minuten film.

Na de slideshow werd iedereen meegenomen naar een andere ruimte waar een prachtig tv scherm stond waar de film op afgespeeld werd. Applaus klonk na afloop en iedereen wilde de film graag nogmaals zien.

Tot slot kreeg iedereen nog een Goody van La Vinia Dans en een drankje om nog na te praten.

Een geslaagde Première. Een geslaagde eerste vertoning, een goed begin! Morgen gaat de film de gehele dag vertoond worden op groot scherm in de Winkel van Sinkel tijdens Culturele Zondag, Nieuwjaarsduik 2015.


foto: Ingrid Chaudron

Picture-Taker-sFGxyD